Για πολλούς το φθινόπωρο είναι η εποχή της ανανέωσης. Έχει περάσει το καλοκαίρι και όλοι ετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα. Η έμφαση λοιπόν πέφτει στο σπίτι και κυρίως στον εσωτερικό χώρο του οπότε συνεχώς αναζητούμε τρόπους για να δείχνει μοντέρνο.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ 2020!

Κάνοντας μικροαλλαγές στους χώρους του σπιτιού αλλάζει όχι μόνο η όψη του αλλά και πολλές φορές η διάθεση μας. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τις τάσεις της διακόσμησης για τον ερχόμενο χειμώνα ώστε να εμπνευστείς.

1.Ισορροπία σε κάθε χώρο

Η ισορροπία και η αποφυγή των υπερβολών ήταν χαρακτηριστικό και των τάσεων της διακόσμησης για τον περσινό χειμώνα. Μόνο τα απαραίτητα έπιπλα, όχι πολλά διακοσμητικά στοιχεία ούτε όμως και λίγα. Ένα στυλ που ουσιαστικά πλησιάζει στο μινιμαλιστικό είναι ότι πρέπει για φέτος.

2. Λιγότεροι τοίχοι

Προφανώς δεν είναι εύκολη υπόθεση να γκρεμίσεις κάποιον τοίχο στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Πάντως εάν θέλεις μία μεγάλη αλλαγή τώρα είναι η ώρα. Στην «μόδα» φέτος είναι οι ανοιχτοί χώροι, ιδιαίτερα στον χώρο της κουζίνας όπου μπορείς να έχεις ενιαίο χώρο με το σαλόνι ή την τραπεζαρία.

3. Εντυπωσιακές μπανιέρες

Μία ανακαίνιση μπορεί να περιορίζεται απλώς στον χώρο του μπάνιου. Εάν έχεις τον χώρο επένδυσε σε μία μοντέρνα μπανιέρα στην οποία θα μπορείς να απολαμβάνεις το μπάνιο σου μετά από μία δύσκολη μέρα.

4. Τσιμέντο στην διακόσμηση

Το τσιμέντο έπαιξε δυναμικό ρόλο στην διακόσμηση των σπιτιών και για το 2019! Έτσι, λοιπόν και φέτος το συναντάμε τόσο στο δάπεδο όσο και στον τοίχο. Είναι μία μοντέρνα λύση για το σπίτι και πάνω από όλα λύση με υψηλή αντοχή.

5. Ανοιχτή ντουλάπα κρεβατοκάμαρας

Η ανοιχτή ντουλάπα δεν είναι κάτι καινούριο από άποψη διακόσμησης. Λόγω έλλειψης χώρου είναι η ιδανική επιλογή ενώ πολύ εύκολα μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις. Οι ιδέες για την ανοιχτή ντουλάπα πλέον είναι πολλές και θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

 6. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση

Η ανακύκλωση έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέρος της ζωής μας. Πλέον γίνεται και μέρος της διακόσμησης του σπιτιού μας. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία και δημιουργικότητα για να μετατρέψεις παλιά αντικείμενα σε καινούρια. Τι καλύτερο από το να έχεις στο σπίτι σου DIY έπιπλα.

7. Μαύρη κουζίνα

Ένα χρώμα αρκετά ιδιαίτερο που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο. Μία κουζίνα σε μαύρη απόχρωση είναι το μεγαλύτερο trend για τον χειμώνα του 2020! Διάλεξε ακόμη και τις συσκευές σε μαύρο χρώμα και δώσε χρώμα μέσα από τους τοίχους και το πάτωμα.

8. Γεωμετρία παντού

Η γεωμετρία στην διακόσμηση του σπιτιού συνεχίζει να συναρπάζει. Γεωμετρικά σχέδια στον τοίχο ή στο πάτωμα μεταμορφώνουν τον χώρο. Εκτός βέβαια από αυτά μπορείς να διαλέξεις και έπιπλα με γεωμετρική δομή, όπως φωτιστικά ή τραπεζάκια.

9. Αίσθηση φρεσκάδας

Επειδή το σπίτι μας χρειάζεται μία αίσθηση φρεσκάδας, μπορούμε να του τη δώσουμε με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ακόμη και μερικά διακοσμητικά φύλλα σε κάποια γωνία του σαλονιού δίνουν μια διαφορετική αισθητική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ψεύτικα φυτά αλλά η διαφορά με τα αληθινά θα είναι μεγάλη.

Πηγή: Design magazine